Yleistä

Arvostelussa Discmania fairway draiveri FD.

Katsotaan mitä Discmania sanoo kiekosta:

Discmania’s first true Fairway Driver is also known as the Jackal. The FD is so controllable low-speed driver, that once you learn its magic you’ll never leave it out of your bag. Packed with gigantic glide, this bad boy is also sneaky long if thrown accordingly. The Jackal is at its best when you need to make an accurate drive and land smoothly on the fairway.

FD:n pitäisi olla hyvin kontrolloitava ja pitkälle liukuva draiveri.

Muovit

FD:tä saa monissa muovilaaduissa

muovit3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arvostelemani FD on C-muovinen mikä tekee kiekosta ylivakaamman kuin muista muovilaaduista tehdyt kiekot. C-muovi vastaa oikeastaan täysin Innovan Champion muovia. C-muovi on täten myös kaikista Discmanian muovilaaduista kestävin joten tällä muovilaadulla olevat kiekot kestävät helposti vuosia muuttamatta lento-ominaisuuksiaan merkittävästi.

Grippi

C-muovin grippi ei ole sieltä parhaasta päästä eli tämä on kovuuden takia myös liukkain muovi. Riippuen heittäjän käden ”tahmaisuudesta” tämä liukkaus voi yllä hyvä ominaisuus jos pehmeämmät muovilaadut tahtovat jumittaa käteen liiallisen grippinsä takia.

Heittoja

Katso alta video siitä miten FD lentää eri heitoilla heitettynä.

 

Lento-ominaisuudet

Tässä kiekon lentonumerot ja lentorata:

Lentokartta2

Numeroiden perusteella FD on melko hidas ja vakaa draiveri jossa on erittäin hyvä liito. Näiden tietojen perusteella kiekon pitäisi olla todella hyvä suoriin kontrollidraiveihin.

Käytännössä C-muovinen FD oli yllättävän vakaa varskinkin uutena. Odotin kiekolta täysin suoraa lentorataa kapeille suorille väylille, mutta yllätyin miten voimakkaasti FD feidasi lopussa.  Muutaman kuukauden käytön jälkeenkin kiekko oli edelleen melko vakaa ja voisin verrata tämän yksilön vakautta Innovan Teebirdiin eli puhutaan jo melko vakaasta kiekosta. Nyt täytyy muistaa että kiekot ovat yksilöitä ja paljon riippuu muovista sekä miten kyseinen valmistuserä on jäähtynyt joten on mahdollista että arvostelemani FD on harvinaisen vakaa, sillä olen kuullut monelta muulta FD:n käyttäjältä että tämä on suorin kiekko mitä heillä on koskaan ollut.

Tämä yksilö on siis todella varma jopa vastatuuleen heitettynä.

Suoralla heitolla kiekko tarpeeksi kuluttuaan alkaa kääntää hiukan yli ja tekee kauniin S-lentoradan jolla saadaan hyvin pituutta heittoon. Loppulennossa on todellakin sitten suhteellisen voimakas feidi.

Hyzer-heitossa FD pitää heittokulman vakautensa takia erittäin hyvin ja sillä voi heittää pitkiä hyvin liitäviä hyzereita.

Anhyzer heittoonkin FD soveltuu melko hyvin kunhan sen laittaa kunnolla Anhyzer-kulmaan. Kun tämän tekee, niin FD pitää tuon kulman lähes loppuun asti mutta ihan lopussa kiekon vakaus yrittää saada aikaan loppufeidin varsinkin lievemmissä Anhyzer-heitoissa.

 

Kenelle kiekko sopii?

Kiekko sopii lähes kaikille. Ihan aloittelijoille en näin vakaata kiekkoa suosittelisi, ainakaan tällä muovilla. Mutta pidemmälle ehtineille FD on varmasti hyvä kiekko ja se voi olla myös se todella suora jos kohdalle ei satu ihan näin vakaata yksilöä. Ja jos kohdalle sattuu näin vakaa, niin sitten saat kiekosta todella varman draiverin jopa tuulisiin olosuhteisiin.