Discmania MD – Yleistä

Otin ensimmäiseksi kiekoksi arvosteluun Discmania MD lähestymiskiekon. Tämä kiekko on ollut minulla jo jonkin aikaa joten olen ehtinyt tutustua siihen todella hyvin.

Katsotaan ensin mitä Discmania itse sanoo kiekosta:

This extremely straight flying midrange is targeted to all skill levels. The MD’s ergonomic rim resembles the popular MD2, but while the MD2 has a micro bead and a concave lower rim, the MD features a convex lower rim and no bead. It also features a slight dome to allow more glide and stability. All in all, the MD is a very straight flyer in all speeds and it can easily be thrown straight-as-an-arrow from point A to B. It can also hold just about any angle. You can easily handle most, if not all, of your midrange duties with this one disc.

Eli suomeksi lyhennettynä kiekon pitäisi sopia kaiken tasoisille pelaajille. Kiekko on suoralentoinen eri heittonopeuksilla ja se pystyy pitämään hyvin sen kulman missä kiekko heitetään.

Katsotaan miten hyvin lupaukset pitivät testeissä!

Discmania MD – Muovi

Kiekkoa saa ainoastaan C-linjan muovilla mikä vastaa mielestäni täysin Innovan Champion muovia. Tämä muovilaatu on erittäin kestävää ja lento-ominaisuudet säilyvät C-muovissa vuosia juurikaan muuttumatta. C-muovi on myös mielestäni erittäin tyylikkään näköistä läpinäkyvää muovia.

Mikä on myös hyvä tietää muoveista, on se, että C-linjan muovi tuottaa ylivakaimman kiekon. Eli vaikka ostat kaksi periaatteessa samaa kiekkoa mutta eri muovilaaduilla, voi kiekon lentoradoissa olla hurjia eroja. Joten kiekon lentonumeroita katsellessa kannattaa myös miettiä haluaako hiukan numeroita ylivakaamman kiekon, jos näin on niin silloin kannattaa valita C-linjan muovi.

Discmania MD – Grippi

Grippi, eli ote C-linjan muovista on kohtuullisen hyvä, mutta ei ihan huippuluokkaa kuten G-linjan muoveissa. Halutun gripin määrä on hyvin yksilöllistä joten sinun kannattaa fiilistellä eri muovilaatuja ja testata miten ne irtoavat kädestä. C-linjan muovi on hiukan liukasta joten jos tämä tuntuu liian liukkaalta kannattaa katse kääntää G-linjan muoviin joka on paljon ”gripimpää”. Huomaa myös että yleensä G-linjan muovi tuottaa alivakaampia kiekkoja kuin C-linja.

 

Discmania MD – Heittoja

Discmania MD – Lento-ominaisuudet

Tässä kiekon lentonumerot ja lentorata:

Discmania MD flight chart

 

 

Numeroiden ja graafin perusteella kiekon pitäisi olla todella suoralentoinen hyvin pienellä loppufeidillä.

Miten tämä kiekko sitten oikeasti lentää?

Lyhyesti sanottuna: Pääasiassa suoraan mutta pienellä loppufeidillä.

Eli juuri niinkuin tältä kiekolta varmaan odotetaankin, kiekko on hyvin kontrolloitavissa eikä feidaa loppulennossa kuin hiukan.

Kiekkoa voi heittää melko kovaakin ilman että se kääntää pahemmin yli joten ihan reippaitakin draiveja tällä uskaltaa heittää. Vastatuuleen kovaa heitettynä tämä alkaa kuitenkin kääntää yli joten vastatuuleen ja suht. pitkiin heittoihn voi olla viisainta valita hiukan vakaampi kiekko.

Kiekko pitää myös heittokulman todella hyvin. Kun heittoon laittaa hyzer-kulmaa niin se pysyy siinä kauniisti, tasainen heitto pysyy suorassa ja anhyzer-heitot pitävät myös kulmansa hyvin joskin ihan loppulennossa kiekko saattaa alkaa hiukan palautua kulmasta mikä ei välttämättä ole ollenkaan huono asia. Tuollaisella lievällä palautumisella saadaan anhyzer-heittoon lisää pituutta eikä kiekko tipahda taivaalta niin nopeasti. Itse asiassa vertasin tämän kiekon lentorataa moniin muihin kiekkoihin ja esim. verrattuna hiukan kuluneeseen Innovan KC Pro Roc-kiekkoon tykkäsin MD:n anhyzer lentoradasta enemmän juuri tuon lievän loppulennossa tapahtuvan oikaisun takia.

Discmania MD – Kenelle kiekko sopii?

Yhdyn täysin Discmanian kommenttiin että kiekko sopii kaiken tasoisille pelaajille.

Aloittelijalle kiekko on hyvä koska se ei ole liian ylivakaa ja liitää hyvin, joten aloittelija saa tällä mukavasti pituutta heittoon ilman että kiekko vääntää vimmatusti. Pidemmälle ehtinyt pelaaja taas arvostaa kiekon kontrolloitavuutta: Kiekko lentää siinä kulmassa missä se lähetetään matkaan joten kiekkoa voi käyttää hyvin monenlaisissa tilanteissa.

Jos etsit suoraan lentävää lähestymiskiekkoa jolla voi myös heittää pitkiä annukoita, kannattaa Discmanian MD ottaa testiin!