Yleistä

Arvostelussa Discmania todella suosittu putteri P2.

Katsotaan mitä Discmania sanoo kiekosta:

The P2 is significantly more stable than its older brother the P1. Targeted especially for pro-players the P2 works great for wrist-putts and fade-in shots inside and outside the circle. Due to it’s stability the P2 works great for approaches and can even tackle strong headwinds. It is also a very consistent driving putter.

P2 on siis vakaampi kuin P1 ja sopii hyvin myös lähestymisiin vakautensa takia.

p2_muovitMuovit

Arvostelemani P2 on D-muovinen.  D-muovi muistuttaa Innovan DX muovia vaikka onkin kestävämpää. Monien mielestä tämä muovi on paras P2:lle. Olen testannut myös S-muovisen P2:sen joka on hiukan ylivakaampi, mutta mielestäni D-muovinen P2 on selkeästi parempi.

Grippi

D-muovin grippi on todella hyvä ja kiekko on mukava kädessä. Kiekko on profiililtaan melko syvä joten jos et ole tottunut syviin puttereihin niin P2 voi olla hankalan tuntuinen kädessä. Suosittelen kuitenkin että jos et vielä osaa hallita paksuja puttereita niin opettele! Ei vain siksi että saisit P2:sen kassiin, vaan myös siksi, että paksut putterit lentävät hitaammin ja siitä on hyötyä kun kasaat ”täydellistä” kassia. Hitaat putterit kun ovat aivan oma lukunsa muiden kiekkojen joukossa ja kun niitä osaa heittää, niin saat uudenlaisen työkalun pakkiisi.

Heittoja

Katso alta video siitä miten P2 lentää eri heitoilla heitettynä.

Lento-ominaisuudet

Tässä kiekon lentonumerot ja lentorata:

Numeroiden perusteella P2 on melko hidas ja vakaa putteri jossa on lievä loppufeidi. Näiden tietojen perusteella kiekon pitäisi olla todella hyvä suoriin kontrollidraiveihin ja lähestymisiin.

Ja todellakin, P2 on vakautensa takia hyvä puttauksessa, mutta varsinkin draiveissa P2 suorastaan loistaa! Verrattuna aikaisemmin arvostelemaani JK Aviar putteriin P2:ssa on samantyyppistä vakautta, mutta P2:ssa ei ole beadia joten jos et tykkää beadillisestä putterista, kannattaa P2:nen ottaa ehdottomasti testiin.

P2 on myös todella varma jopa vastatuuleen heitettynä. Mitä kovempi tuuli sitä enemmän se vaikuttaa paksuun kiekkoon, mutta P2 on vakautensa takia hyvä myös vastatuuleen.

Suoralla heitolla melko uusi P2 lentää suoraan ja tekee maltillisen loppufeidin. Kuluttuaan jonkin verran kiekko lentää edelleen suoraan, loppufeidi sen sijaan alkaa suoristua.

Hyzer-heitossa P2 on elementissään ja se pitää heittokulman vakautensa takia erittäin hyvin ja sillä voi heittää pitkiä hyvin liitäviä hyzereita.

Anhyzer heittoonkin P2 soveltuu melko hyvin, kunhan sen laittaa reippaasti Anhyzer-kulmaan. Kun tämän tekee, niin P2 pitää tuon kulman samalla kuitenkin yrittäen oikaista itsensä ja tästä voi saada pitkälle liitävän anhyzer-heiton.

Kenelle kiekko sopii?

Kiekko sopii kaikille. Jos olet aloittelija, niin tässä on hyvä putteri varsinkin tuulisempiin olosuhteisiin ja ylivakaaksi heittoputteriksi. Pidemmälle ehtineille tämä sopii niin putteriksi kuin todella varmaksi heittoputteriksi ja jopa vastatuuleen. Tätä aikani heiteltyäni en yhtään ihmettele miksi maailman huippuheittäjät käyttävät tätä putteria.

P2 on yksinkertaisesti loistava.