Yleistä

Arvostelussa Innovan fairway draiveri Leopard

Katsotaan mitä Innova sanoo kiekosta:

Everyone’s first fairway driver. Useful for long straight shots, gentle hyzers and turnover shots. Extended life as a roller.

 

Muovi/Grippi

Arvostelemani Leopard on Champion-muovinen mikä on kestävää ja ylivakaa muovi. Huono puoli joillekin on ehkä tämän muovin liukkaus. Itse pidän tästä muovista, sillä Leopard on aika alivakaa ja muilla muoveilla kiekko alivakautuu liikaa ja liian nopeasti. Champion muovilla kiekko pysyy ”Sweet spotissa” pisimpään ennen kuin siitä tulee liian ylikääntävä.

Heittoja

Katso alta video siitä miten Leopard lentää.

Lento-ominaisuudet

Tässä kiekon lentonumerot ja lentorata:

Kaavion perusteella Leopard on hidas ja hieman alivakaa draiveri.  Näiden tietojen perusteella kiekon pitäisi olla todella hyvä suoriin pitkiin heittoihin mikäli heittäjällä on kädessä riittävästi nopeutta. Aloittelijalla Leopard  käyttäytyy todennäköisesti ylivakaasti, varsinkin uutena ja Champion muovisena.

Tämä on paras löytöni tikkusuoriin pitkiin heittoihin missä loppufeidiä ei saisi juurikaan olla. Kämmenelläkin tämä kiekko toimii, kunhan ei ihan täydellä voimalla heitä, sillä kiekko voi kääntää liikaa yli, varsinki jos sitä paiskoo kämmenellä liikaa. Toinen vastaava kiekko on Discmanian FD, mutta pidän Leopardin lennosta enemmän, se on vain jotenkin vielä suoremman tuntuinen kunhan se kuluu hiukan. Videossa heittämäni Leopard on aivan uusi ja siksi feidaa aika voimakkaasti mutta kunhan se tuosta hieman kuluu tulee siitä kuin pidempi Roc, eli täysin suoraan lentävä, mikä on vaikein heitto frisbeegolfissa.

Hyzer-heitossa Leopard toimii hyvin, sillä siinä on paljon liitoa.

Anhyzer heittoon Leopard soveltuu kohtuu hyvin, varsinkin kun se on hieman kulunut.

Erityisesti pidän Leopardista suorissa rystyheitoissa, siinä se on kotonaan ja toimii mielestäni paremmin kuin mikään muu kiekko mitä olen kokeillut.

Kenelle kiekko sopii?

Kiekko sopii edistyneimmille pelaajille suoraksi fairway draiveriksi ja aloittelijalle se on hyvä opettelukiekko, varsinkin pehmeämmillä muoveilla tai kuluneena joilloin kiekko on vielä alivakaampi.