Yleistä

Arvostelussa Innovan ylivakaa lähestymiskiekko Gator.

Katsotaan mitä Innova itse sanoo kiekosta:

A power control disc that delivers pin-point accuracy even in adverse wind conditions. High power throwers who need control need look no further.

Muovi/Grippi

Testaamani Gator on DX muovia, eli edullisin muovilaatu mitä Innova valmistaa. Tämä muovi kuluu nopeasti joten Gatorin ylivakaus vähenee melko nopeasti kun tätä heittelee.

DX muovin grippi on melko hyvä. Se on selvästi parempi kuin Champion muovi ja sanoisin että hiukan parempi kuin Star-muovissa.

Heittoja

Katso alta video siitä miten Gator lentää.

 

Lento-ominaisuudet

Gator

Lentoratojen perusteella Gator on todella ylivakaa.

Ominaista keikon lentoradalle on että kiekko on hyvin ylivakaa eikä liidä kovin paljoa. Eli kun kiekosta loppuu vauhti, se tippuu nopeasti maahan ja jää siihen.

Nämä lento-ominaisuudet tekevät kiekosta todella varmatoimisen. Kiekko ei välitä juurikaan tuulesta eikä kovin paljoa siitä missä asennossa sitä heitetään. Tietyllä voimalla kiekko lentää tietyn matkan ja jää siihen. Hyvin ennustettavaa mikä vähentää yllätyksiä kun kaikki on oikeastaan kiinni heittäjästä joka hänkin saa tehdä pieniä virheitä heittokulman kanssa ilman että siitä rangaistaan.

Hyzer-heitossa Gator on todella kotonaan ja pitää varmasti annetun kulman.

Testaamani Gator oli jo hiukan kulunut joten se soveltui myös anhyzer heittoon. Aivan uusi ja kovemmalla muovilla oleva Gator kampeaisi todennäköisesti itsensä pois anhyzer kulmasta.

Kenelle kiekko sopii?

En suosittele tätä kiekkoa aloittelijoille ellei kyseessä ole jo suoremmaksi kulunut versio.

Uutena kiekko antaa ”liikaa” anteeksi heittäjän virheitä, mikä ei ole toivottu ominaisuus siinä vaiheessa kun heittotekniikkaa vielä opetellaan. Liian ylivakaan kiekon käyttö alkuvaiheessa vääristää heittotekniikan koska kiekkoa ei pysty heittämään normaalisti vaan kaikki heitot pitää tehdä S-heittoina anhyzer kulmassa jotta kiekon saa lentämään edes jonkin matkaa. Joten aloittelijoille en suosittele tällaista kiekkoa ainakaan tekniikan opettelussa.

Mielestäni tämä kiekko sopii paremmin edistyneimmille pelaajille voimakkaan ylivakauden takia. Tällä saa aikaan varmoja lähestymisiä ja varsinkin tuulisellä säällä tällainen kiekko olisi hyvä olla kassissa juuri silloin kun tarvitaan varmatoimista kiekkoa joka ei paljoa tuulesta välitä.