Yleistä

Arvostelussa Innovan nopea ja suosittu draiveri Boss.

Katsotaan mitä Innova sanoo kiekosta:

Currently holds the Distance World Record (338 Meters) thrown by David Wiggins Jr. Designed for maximum distance off the tee. Great disc choice for sidearm or backhand throwers.

 

Bossilla on siis tehty tämän hetkinen(4/2017) maailmanennätys pituusheitossa joten osaavissa käsissä tämä kiekko lentää todella pitkälle.

Muovi/Grippi

Arvostelemani Boss on GStar-muovinen mikä tekee kiekosta alivakaamman kuin esim. Star/Champion muoviset mallit. Tätä muovilaatua kannattaa käyttää varsinkin mikäli Star/Champion Boss tuntuu liian ylivakaalta.

GStar-muovin grippi on sieltä parhaasta päästä eli tästä kiekosta saat hyvä otteen jopa hiukan kosteallakin kelillä. Gstar-muovi ei pehmeydestään huolimatta muutu kuumallakaan kelillä liian pehmeäksi joten tämä muovi sopii monelle säälle, mikäli pidät pehmeästä muovista.

Heittoja

Katso alta video siitä miten Boss lentää.

 

Lento-ominaisuudet

Tässä kiekon lentonumerot ja lentorata:

Numeroiden perusteella Boss on erittäin nopea ja hieman alivakaa draiveri jossa on hyvä liito ja melko voimakas loppufeidi. Näiden tietojen perusteella kiekon pitäisi olla todella hyvä maksimipituusdraiveri mikäli heittäjällä on kädessä riittävästi nopeutta.

Käytännössä GStar-muovinen Boss on minulle juuri sopivan vakaa ja tämä on yksi pisimmälle lentäviä kiekkoja.

Käytin kiekkoa pääasiassa rystyheitoissa sillä siihen kiekko tuntui soveltuvan minulla erityisen hyvin. Kämmenelläkin tämä kiekko toimii matalan profiilinsa takia loistavasti.

Suoralla heitolla kiekko varsinkin hiukan kuluttuaan kääntää yli ja tekee kauniin S-lentoradan jolla saadaan hyvin pituutta heittoon. Loppulennossa on myös suhteellisen voimakas feidi.

Hyzer-heitossa Boss pitää heittokulman melko hyvin ja sillä voi heittää pitkiä hyzereita.

Anhyzer heittoonkin Boss soveltuu kunhan sen laittaa kunnolla Anhyzer-kulmaan. Kun tämän tekee, niin Boss pitää tuon kulman hyvin ja tuloksena on pitkälle liitävä lentorata.

Erityisesti kuitenkin tykkäsin Boss:sta rystyheitoissa missä tavoitteena oli maksimituus. Kämmenheittoon valitsisin mieluummin hiukan ylivakaamman Bossin, esim. Star muovisen.

Kenelle kiekko sopii?

Kiekko sopii edistyneimmille pelaajille ja vaatii aika kovaa kättä. Jos kädessäsi riittää nopeutta, on Boss loistava pitkän matkan liitäjä!