Yleistä

Arvostelussa Innovan ehkä vähän vähemmän tunnettu putteri eli JK Pro Aviar-X.

Katsotaan mitä Innova sanoo kiekosta:

The JK (Juliana Korver) Aviar is made from the driver mold in a special blend of durable Pro-line Plastic that is more flexible and grippier than the other Aviar models. It has the same flight characteristics as the KC Aviar. Its softer plastic is better in colder climates and for those who have dry hands and require a tackier grip.

Kiekon pitäisi siis lentää kuten KC Aviar mutta muovi on pitävämpää.

Erikoista kiekossa on hieman kovera yläosa. Tämän koveruuden takia kiekosta saa todella hyvän otteen koska peukalo painuu hieman kiekon ”sisään”. On tietysti makuasia tykkääkö tällaisesta muodosta, mutta ainakin minulla tämä kiekko istuu todella hyvin käteen ja tykkään tästä muodosta enemmän kuin perus-Aviarista, mistä minulla oli alussa aika suuria vaikeuksia saada mukavan ja luotettavan tuntuista otetta.

Muovi

Tämä muovi on ilmeisesti Pro muovin sukulainen mutta oma sekoituksensa ja tehty vain tätä putteria varten. Ainakaan en ole törmännyt ihan vastaavaan muoviin vielä muissa kiekoissa. Eli jos vertaan muovia muihin, niin tämä on kuin pehmeämpi DX-muovi, mutta kestää kulutusta paremmin.

 Grippi

Pro Aviarin muovi on todellakin mukavan pitävää. Itse tykkään tästä muovista huomattavasti enemmän kuin KC Aviarin mielestäni todella liukkaasta muovista. Eli jos sinullakin tahtoo liukkaat muovit luiskahtaa kädestä liian aikaisin, suosittelen kokeilemaan pehmeitä muoveja kuten tässä putterissa.

Heittoja

Lento-ominaisuudet

Tässä kiekon lentonumerot ja lentorata:

JK-Pro-Aviar-X-Flight-Chart

 

Numeroiden ja graafin perusteella kiekon pitäisi olla  suoralentoinen kohtuullisen pienellä loppufeidillä. Ja vieressä olevasta KC Aviar lentoradasta nähdään että tämän pitäisi olla hieman suorempi loppulennossa.

Käytönnössä kiekko lentää kuten on luvattukin, eli pääasiassa erittäin suoraan eikä feidaa juuri ollenkaan heiton lopussa.

Kiekkoa voi heittää todella kovaakin ilman että se kääntää yli joten ihan reippaitakin draiveja tällä uskaltaa heittää. Eli kiekko sopii hyvin lähestymisiin vaikka olisi jonkin verran vastatuultakin.

Kiekolla onnistuu myös hyzerit todella hyvin koska kiekko on aika vakaa niin hyzer kulma pysyy hyvin.

Anhyzerit taas eivät oikein onnistuneet. Kiekko on sen  varran vakaa että tahtoo vääntää itsensä ulos anhyzeristä turhan aikaisin jolloin heitto jää kesken ja kiekko tipahtaa suunnilleen korkeimmalta kohtaa alas. Eli anhyzeriin valitsisin esim. jo aikaisemmin arvostelemani Discmanian MD -kiekon joka pitää anhyzer-linjan todella hyvin.

Kenelle kiekko sopii?

Kiekko sopii kaiken tasoisille pelaajille. Kiekko toimii hyvin putterina sekä lähestymiskiekkona eikä pelkää vastatuultakaan joten tähän kiekkoon voi luottaa että se ei käännä yli.

Jos etsit suoraan lentävää putteria jossa on todella hyvä grippi ja jolla voi myös heittää melko pitkiä lähestymisheittoja, kannattaa JK Pro Aviar-X ottaa testiin!