Yleistä

Arvostelussa Innovan nopea draiveri Katana.

Katsotaan mitä Innova sanoo kiekosta:

The Katana is built with the finesse thrower in mind. Recommended downwind driver. Hit the angle right and watch it bolt out of sight. The physical characteristics resemble a Boss with the flight characteristics of a Sidewinder on steroids. Master the technique of Katana and rule the course. Champion Katanas have slightly different flight characteristics at [13|5|-2|3]

 

Katanan pitäisi siis olla nopea myötatuulidraiveri.

Muovi

Arvostelemani Katana on Champion muovinen mikä tekee kiekosta ylivakaamman kuin muista muovilaaduista tehdyt kiekot. Champion muovi on myös kaikista muovilaaduista kestävin joten tällä muovilaadulla olevat kiekot kestävät helposti vuosia muuttamatta lento-ominaisuuksiaan merkittävästi.

Grippi

Champion muovin grippi ei ole sieltä parhaasta päästä eli tämä on kovuuden takia myös liukkain muovi. Riippuen heittäjän käden ”tahmaisuudesta” tämä liukkaus voi yllä hyvä ominaisuus jos esim. GStar-muoviset kiekot tahtovat jumittaa käteen liiallisen grippinsä takia.

Heittoja

Katso alta video siitä miten Katana leikkaa tuulta!

 

Lento-ominaisuudet

Tässä kiekon lentonumerot ja lentorata:

katana-fpNumeroiden perusteella Katana on erittäin nopea ja alivakaa draiveri jossa on hyvä liito. Näiden tietojen perusteella kiekon pitäisi olla todella hyvä maksimipituusdraiveri varsinkin tyynellä/myötätuulessa. Vastatuuleen näin alivakaa kiekko ei todennäköisesti sovi kovin hyvin.

Käytännössä Champion muovinen Katana oli yllättävän vakaa eikä se kääntänyt yli edes lievään vastatuuleen heitettynä varsinkin melko uutena. Muutaman kuukauden jälkeen kiekko oli jo hieman alivakautunut eikä se enää toiminut niin hyvin vastatuuleen. Myötätuleen heitettynä kiekko oli edelleen loistava.

Käytin kiekkoa pääasiassa kämmenheitoissa sillä siihen kiekko tuntui soveltuvan minulla erityisen hyvin. Sainkin tällä kiekolla kämmenheiton maksimipituuteen 5-10 metriä lisäpituutta saman tien verrattuna entiseen kämmenkiekkooni (Star Teerex) joten Katana sai heti paikan kiekkokassissani.

Kiekko vaikutti olevan melko herkkä sille onko etureuna hiemankaan ylöspäin. Parhaiten kiekko lensi aivan tasaisella nokkakulmalla heitettynä, sillä jos etureuna oli yhtään ylöspäin, jarrutti se kiekon lentoa merkittävästi ja kiekko muuttui heti ylivakaammaksi ja alkoi kääntää helposti vasemmalle rystyheitolla.

Suoralla heitolla kiekko hiukan kuluttuaan kääntää hiukan yli ja tekee kauniin S-lentoradan jolla saadaan hyvin pituutta heittoon. Loppulennossa on myös suhteellisen voimakas feidi.

Hyzer-heitossa Katana pitää heittokulman hyvin ja sillä voi heittää pitkiä liitäviä hyzereita. Yleensä alivakaat kiekot eivät sovellu parhaiten hyzer-heittoihin, mutta Champion Katana on sen verran vakaa että tällä hyzeritkin onnistuu.

Anhyzer heittoonkin Katana soveltuu kunhan sen laittaa kunnolla Anhyzer-kulmaan. Kun tämän tekee, niin katana pitää tuon kulman hyvin ja tuloksena on pitkälle liitävä lentorata.

Erityisesti kuitenkin tykkäsin Katanasta kämmenheitoissa missä sain heti 5-10 metriä lisäpituutta heittoihini kun vaihdoin entisen kämmendraiverini Katanaan.

Kenelle kiekko sopii?

Kiekko sopii muille paitsi aloittelijoille. Aloittelijoiden ei yleensäkään kannata käyttää nopeita draivereita ja sama pätee myös Katanaan vaikka kyseessä on ns. alivakaa draiveri, on Katata aloittelijan kädessä todennäköisesti aika vaikea heitettävä.

Muille kuin aloittelijoille suosittelen kokeilemaan Katanaa oikein lämpimästi. Se saattaa antaa sinulle heti lisäpituutta draiveihin kuten se teki minun kämmendraivilleni!