Yleistä

Arvostelussa Innovan ja ehkä maailman suosituin lähestymiskeikko Roc.

Katsotaan mitä Innova sanoo kiekosta:

The number one professional mid-range disc. It is very reliable at the high speeds that pros throw. It ages slowly, becoming an excellent slow turning disc as it wears.

Muovi

Arvostelemani Roc on KC Pro muovia. Kyseinen muovi muistuttaa DX-muovia mutta on huomattavasti kestävämpää. Monien mielestä tämä muovi tai DX-muovi sopivat parhaiten Rocille.

Grippi

KC Pro:n grippi on ainakin minusta mukavan pitävä. Se muistuttaa pitkälle DX-muovia joten minun käteen tämä muovi pitää hyvin. Verrattuna GStar-muoviin, tämä on liukkaampi mutta ei yhtä liukas kuin Champion-muoviset kiekot.

Heittoja

Katso alta video siitä miten Roc liitää.

 

Lento-ominaisuudet

Tässä kiekon lentonumerot ja lentorata:

rocnumbersNumeroiden perusteella Roc on vakaa, melko hidas ja hyvin liitävä midari, jossa on melko voimakas loppufeidi.

Näiden tietojen perusteella kiekon pitäisi olla todella hyvin hallittavissa oleva kiekko jota pitäisi voida heittää reippaastikin ilman että kiekko kääntää yli.

Käytännössä Roc on  yllättävän vakaa eikä se käännä yli edes (varsinkin uutena) kohtuulliseen vastatuuleenkaan heitettynä. Muutaman kuukauden kulutuksen jälkeen kiekko alivakautuu sen verran että loppufeidi rauhoittuu ja kiekosta tulee vielä suorempaan lentävä kuin ihan uutena. Roc vain paranee vanhetessaan.

Itse en tykkää paksureunaisista keikoista kämmenheitossa joten sitä miten hyvin Roc toimii kämmenellä on osaa juurikaan kommentoida.

Rystyheitolla Roc on kerrassaan loistava. Sillä saa heitettyä melko pitkiä ”tikkusuoria” heittoja joihin ei oikeastaan mikään draiveri pysty. Eli kun ollaan metsässä ja edessä on pitkä tunneli jossa ei saisi mennä sivuun ja pitkällekin pitäisi päästä, on Roc siinä kohtaa oivallinen valinta.

Kun Roc sitten vähitellen kuluu lisää, tulee siitä aivan loistava Anhyzer-kiekko. Kiekko pitää Anhyzer kulman maagisen hyvin ja liitää todella kauniisti hiukan uudenpanakin, kunhan sen vain laittaa Anhyzer-kulmaan.

Hyzer-heitossa Roc pitää varsinkin uutena heittokulman hyvin ja sillä voi heittää pitkiä liitäviä hyzereita.

Rocin vahvuus on kuitenkin sen suoruus ja vakaus. Kiekkoa voi heittää todella reippaasti ja luottaa siihen että se ei käännä yli. Ja kun Roc lähtee kädestä, se lentää suoraan. Jos kiekko ei päädy sinne minne halusit, on syy silloin heittäjässä, Roc tekee vain sen mitä käsketään ja se on varmasti yksi syy siihen miksi tämä kiekko on monen maailman parhaan heittäjän repussa. Monilla ammattilaisilla on myös useita eri kulutustasolla olevia Roc-keikkoja repussaan, näin saadaan erityyppisiä lentoratoja samalla muotilla.

Kenelle kiekko sopii?

Kiekko sopii periaatteessa kaiken tasoisille pelaajille kuten midarit yleensä. Aivan aloittelijoille en Rocia ihan ensimmäiseksi kiekoksi kuitenkaan suosittelisi sen vakauden takia, vaan antaisin jonkin hiukan alivakaamman midarin.

Mutta kaikille muille suosittelen Rocia todella lämpimästä. Kaikki eivät ehkä heti tykkää Rocin reunasta(näin oli minullakin alussa) mutta silti suosittelen että opettelet heittämään Rocilla, se nyt vain antaa uuden loistavan työkalun tähän lajiin eikä Rocin viehätystä ymmärrä ellei sillä ole oppinut heittämään.