Yleistä

Arvostelussa Innovan fairway draiveri Whipper-X

Katsotaan mitä Innova sanoo kiekosta:

A very overstable flyer used for long hooking shots. Stable into a headwind. Suitable for professional players.

 

Muovi/Grippi

Arvostelemani Leopard on DX-muovinen mikä on edullinen ja nopeasti kuluva muovi. Grippi on kohtuu hyvä.  Hyvä/huono puoli, miten se kullekin on, on se että tämä muovi kuluu nopeasti, eli whippetin huima ylivakaus tasoittuu kun heittoja kertyy.

Heittoja

Katso alta video siitä miten Whippet vääntää.

Lento-ominaisuudet

Tässä kiekon lentonumerot ja lentorata:

Kaavion perusteella Whippet on hidas ja todella ylivakaa fairway draiveri.  Näiden tietojen perusteella kiekon pitäisi olla todella hyvä hyzer heittoihin sekä S-heitot onnistuvat myös hyvin koska kiekko vääntää itsensä pois anzyher-kulmasta todella nopeasti.

Aloittelijan kannattaa välttää tätä kiekkoa jotta tämä ei opeta huonoja tapoja heittotekniikkaan. Kokeneellekin heittäjälle tämä kiekko on lähinnä äärimmäiseen tuuleen tai erikoisheittoihin soveltuva.

Kämmenellä tämä kiekko toimii voimakkaan ylivakauden takia. Pitkiä heittoja ei kannata odottaa, oli tyyli mikä tahansa.

Hyzer-heitossa kiekko on kotonaan, se ei oikeastaan muuta halua tehdäkään. Liitoa ei kyllä ole kovin paljon joten niitä pisimpiä hyzereitä on turha odottaa.

Anhyzer heitto muuttuu lähes välittömästi S-heitoksi, joten sanoisin että S-heittoon kiekko soveltuu myös hyvin.

 

Kenelle kiekko sopii?

Aloittelijan kannattaa jättää tämä kiekko välistä, että ei tule opittua huonoja tapoja heittotekniikkaan. Edistyneimmille pelaajille tämä kiekko sopii kovaan vastatuuleen heitettynä, hyzer-heittoon tai S-heittoon. Kiekko on järkyttävän ylivakautensa takia lähinnä erikoistilanteisiin eikä varmasti kukaan käytä tätä perusdraiverinaan.