Yleistä

Arvostelussa Prodigyn lähestymiskiekko A1.

Katsotaan mitä Prodigy itse sanoo kiekosta:

The Prodigy Disc A1 is an over stable utility disc that fills the gap between midranges and putters. The A1 is perfect for power throwers who want to avoid the possibility of their shot turning over. The disc is consistent and reliable in all wind conditions and perfect for short, trick shots as well as high wind approach shots.

 

Prodigyn mukaan tämä kiekko sijoittuu lähestymiskiekon ja putterin väliin ollen ylivakaa eikä käännä yli tuulisellakaan säällä.

Muovi/Grippi

A1 on 400-muovinen mikä on hyvin samankaltaista Innovan Champion muovin kanssa. Muovi on siis erittäin kestävää.

400-muovin grippi on hyvä, mutta ei ihan sieltä tahmaisimmasta päästä. Jos haluat vielä paremman pidon, valitse 400G muovi.

Heittoja

Katso alta video siitä miten A1 lentää.

 

Lento-ominaisuudet

Alla kaikkien A-sarjan kiekkojen lentoradat.

Prodigy a1

Lentoratojen perusteella kaikki A-sarjan kiekot ovat ylivakaita ja A1 on niistä kaikkein ylivakain.

Ominaista keikon lentoradalle on että kiekko ei käännä yli kovallakaan heitolla ja liitoa on todella vähän. Kun vauhti loppuu tippuu kiekko maahan ja jää hyvin siihen paikkaan. Skippailua ei siis juurikaan esiinny ja tähän on varmasti kiekkoa suunnitellessa pyrittykin.

Nämä lento-ominaisuudet tekevät kiekosta todella varmatoimisen. Kiekko ei välitä tuulesta eikä kovin paljoa siitä miten sitä heitetään. Tietyllä voimalla kiekko lentää tietyn matkan ja jää siihen. Hyvin ennustettavaa mikä vähentää yllätyksiä kun kaikki on oikeastaan kiinni heittäjästä joka hänkin saa tehdä pieniä virheitä heittokulman kanssa ilman että siitä rangaistaan.

Kiekko sopii ylivakautensa takia hyvin myös kämmenellä heitettäväksi.

Hyzer-heitossa A1 on todella kotonaan ja pitää varmasti annetun kulman.

Anhyzer heittoon kiekko ei sovellu, sillä se kampeaa itsensä ulos anhyzer kulmasta ja tuloksena on S-heitto, mikä on mukava ominaisuus jos hakee niitä S-heittoja.

Kenelle kiekko sopii?

En suosittele tätä kiekkoa aloittelijoille.

Kiekko antaa ”liikaa” anteeksi heittäjän virheitä, mikä ei ole toivottu ominaisuus siinä vaiheessa kun heittotekniikkaa vielä opetellaan. Yksi yleisimmistä aloittelijoiden virheistä on ostaa se uusin ja nopein draiveri jolla sitten opetellaan heittämistä kun sen ajatellaan lentävän pitkälle. Tuollaisen kiekon käyttö vääristää heittotekniikan koska kiekkoa ei pysty heittämään normaalisti vaan kaikki heitot pitää tehdä S-heittoina anhyzer kulmassa jotta kiekon saa lentämään edes jonkin matkaa. Joten aloittelijoille en suosittele tällaista kiekkoa ainakaan tekniikan opettelussa.

Parhaiten heittotekniikan oppii suoraan lentävällä putterilla joka näyttää heittäjän virheet.

Mielestäni tämä kiekko sopii paremmin edistyneimmille pelaajille todella voimakkaan ylivakauden takia. Tällä saa aikaan varmoja lähestymisiä ja varsinkin tuulisellä säällä tällainen kiekko olisi hyvä olla kassissa juuri silloin kun mietityttää että ”mitähän tässä tuulessa uskaltaa käyttää”.