Radan sijainti

Osoite: Vierevänniementie, 81100, Kontiolahti

Kontiolahden frisbeegolfrata – yleistä

Arvostelen ensimmäiseksi kotini lähellä olevan radan, eli Joensuusta noin 20km pohjoisessa olevan Vierevänniemen radan.

Rata on 9 korinen ja se sijaitsee kauniin Vierevänniemen hiekkarannan läheisyydessä. Radan vieressä on hiekkaparkki johon auton saa sekä vessat löytyvät myös parkkipaikan vierestä.

Rata on hyvin opastettu joten sitä on helppo ensikertalaisenkin kiertää.

Rata on myös suhteellisen aloittelijaystävällinen. Väylät eivät ole kovin pitkiä. Puita on kuitenkin kohtuullisesti joten se tuo hieman lisää haastetta peliin.

Väylä 1

Väylä 1 on lyhyt ja vasemmalle hieman kaartava helppo aloitusväylä. Tästä haluaa sen birdien jotta sitten on hyvä jatkaa tuloksen tekoa. Monesti onkin käynyt niin että mikäli kiekko on lipsahtanut hieman aikaisin kädestä ja osunut puuhun, on tämä ensimmäinen otettu uudestaan jotta alle saataisiin se mukava pirkko mistä lähteä sitten rataa kiertämään.

Tähän suosittelen ylivakaalla tai vakaalla putterilla suoritettua ihan perus hyzer-heittoa jolla kiekko menee hyvällä prosentilla korin läheisyyteen.

Väylä 2

Väylä 2 on myös lyhyt ja mutta nyt hieman oikealle kaartava melko helppo väylä.

Oikeastaan ainoa haaste tässä on osua kohtuu pienestä raosta puiden välistä. Jos siitä osuu, on kiekko lähellä koria.

Tähän suosittelen joko suoraa putteriheittoa tai kämmenheittoa jos tuntuu että sillä osuu paremmin pieneen rakoon. Myös peukku-upsi toimii tässä hyvin sillä sen voi kimmottaa maan kautta jolloin se kaartaa juuri kohti koria.

Väylä 3

Väylä 3 on hieman pidempi ja melko suora väylä.

Haaste tällä väylällä on lievä kaarros vasemmalle joka pitäisi saada aikaan aika lennon alussa eikä lopussa saisi tulla oikeastaan feidiä mikä on aika vaikea toteuttaa.

Tähän suosittelen joko suoraa putteri/midariheittoa tai lievää S-mallista kämmenheittoa.

Itse tykkään enemmän tuosta kämmen S-heitosta sillä siinä ei tarvitse osua niin pienestä raosta kuin suoralla heitolla. Enempi pelivaraa on aina parempi!

Väylä 4

Väylä 4 on suora ja kapea väylä.

Varsinkin alussa on aika pieni rako mihin pitäisi osua ja senkin jälkeen ei saisi tulla kovin kummoisia kaartoja. Pienen s-heiton väylällä voi kyllä tehdä.

Tähän suosittelen joko suoraa midariheittoa tai lievää S-mallista heittoa. Myös tikkusuora heitto joka hieman feidaa lopussa toimii tässä.

Itse yritän tässä heittää tikkusuoran vanhalla Teerex-kiekolla joka menee todella suoraan ja feidaa hieman lopussa.

Väylä 5

Väylä 5 on suora ja melko lyhyt väylä.

Tämä on yksi radan helpoimmista väylistä.

Tähän suosittelen lähes suoraa putteriheittoa. Kaartoja tässä ei juurikaan tarvita vaikkakin lievä loppufeidi on hyväksi. Lievästi feidaava putteri tai midari on oikeastaan ainoa ”oikea” vaihtoehto. Ainoa moka mitä tässä voi tehdä on osua puuhun melko alussa sillä tässäkin on jonkinlainen rako mihin pitäisi osua.

Väylä 6

Väylä 6 on oikealla kääntävä melko lyhyt väylä.

Tämä on melko lailla perus kämmenväylä vaikka on tämä mahdollinen heittää myös alivakaalla putterilla anhyzer-heittona. Olen myös kuullut huhuja että tätä on heitetty suoraan puiden välistä, mutta sitä lähestymistapaa en kyllä suosittelisi mikäli tavoitteena on saada hyviä tuloksia tasaiseen tahtiin.

Suosittelen siis hieman korkeaa kämmenheittoa mikäli se on hallussa, sillä se kääntää korille ja sen lentoradan esteenä on vähiten puita.

Väylä 7

Väylä 7 on suora kummun yli heitettävä melko pitkä väylä. Tämä on yksi radan vaikeimmista väylistä.

Metreinä pituutta ei ole paljon mutta kummun yli heittäminen verottaa kiekon lentoa joten tätä joutuu heittämään melko kovalla kädellä. Lisähaastetta tuo melko tiheä puusto joten tässä tuurillakin on aika iso osa jos mielii saada kiekon korille.

Suosittelen tähän hieman ylikääntävää S-mallista draiveriheittoa. Sillä saadaan tarpeeksi pituutta sekä sopiva lentorata joka voi mennä korille asti mikäli puut eivät tyssää matkantekoa.

Väylä 8

Väylä 8 on hieman vasemmalle kääntävä alamäkeen heitettävä melko pitkä väylä. Tämä on ehdottomasti radan vaikein väylä.

Haastavinta on kapea heittoväylä sekä siihen yhdistetty kummun yli alamäkeen heitto. Väylän molemmilla puolin on tiheä metsikkö joten loppulennon feidi vie auttamattomasti metsään ja silloin bogey tai tuplabogey on aika varma tulos. Ensisijaisen tärkeää on siis pysyä väylällä ja par-tulos on tässä hyvä tulos.

Suosittelen tähän ensimmäiseksi heitoksi keskelle väylää sijoitettua putteriheittoa tai peukku-upsia. Tärkeää on saada lähestymisheittoon mahdollisimman avonainen heittolinja jotta pysytään poissa metsiköstä.

Huhu kertoo että joku on tässä saanut birdienkin, mutta se on varmasti äärimmäisen harvinainen tapahtuma ja viisas(tai tylsä) heittäjä pelaa siten että tulos on tasaisen hyvä jolloin tässä kannattaa tähdätä suosiolla par-tulokseen.

Väylä 9

Väylä 9 on vasemmalle kääntävä keskipitkä väylä.

Haastavinta on osua mandojen välistä ja saada kiekko kääntymään tarpeeksi vasemmalle.

Suosittelen tähän ylivakaalla kiekolla heitettyä korkeaa hyzer-heittoa. Liian matala heitto lentää helposti liian pitkälle eikä käänny tarpeeksi joten riittävän korkea heitto on tarpeen.

Yhteenveto

Vierevänniemen rata on mukava helpohko metsärata Kontiolahdella. Suosittelen testaamaan radan ja samalla voi käydä vaikka pulahtamassa hienolla hiekkarannalla jossa on todella mukava valkoinen hiekka. Rannalla on myös useita rantalenis-verkkoja joten täällä on mahdollista pelata myös rantalenistä frisbeegolfin lisäksi.

  • Metsärata jossa hyvät opasteet
  • Suhteellisen aloittelijaystävällinen
  • Lyhyet siirtymätaipaleet
  • Ei Pro-tason rata