Radan sijainti

Osoite: Pallomäentie, 00740, Helsinki

Siltamäen frisbeegolfrata – yleistä

Siltamäen frisbeegolfrata sijaitsee Pallomäentiellä Helsingissä.

Alueella on tenniskenttiä sekä nurmikenttä. Parkkipaikan vierestä löytyy myös WC.

Rata on kokonaisuudessaan puistorata ja ympäristö on oikeastaan kokonaan kumpuilevaa nurmikenttää. Paikka miellytti minua erityisesti sen vihreyden ja vehreyden takia sillä tuon tyyppinen ympäristö on minusta erityisen mukava kiertää aurinkoisena kesäpäivänä.

Väylä 1

Väylä 1 on lyhyt ja suora melko helppo aloitusväylä. Ennen koreja on kuitenkin strategisesti sijoitetut puut joten tässä joutuu miettimään että haluaako välistä lähteä yrittämään rystyheitolla vai kämmenheitolla. Oikealla puolen on myös viherkenttä-alueen erottava aita jonka yli ei kiekkoa kannata heittää kun sitten joutuu joko kiipeämään aidan yli tai kiertämään aika kaukaa että aidan toiselle puolen pääsee.

Suosittelen tähän suoraa rystyheittoa putterilla tai kämmenheittoa.

Itse lähdin kokeilemaan onneani kämmenheitolla minkä käänsin hiukan liikaa yli joten sain sen osumaan puihin joten ensimmäisellä kierroksella tulokseksi tuli par.

 

Väylä 2

Väylä 2 on myös suora mutta nyt hieman pidempi ja haasteellisempi väylä.

Haasteita tässä on heittopaikan luona olevat puut sekä heiton pitäminen matalana ja suorana, sillä oikealla puolen oleva aita on aika matala ja tässä kiekko lipsahtaa helposti yli aidan mikä on OB-aluetta. Eli tässä haetaan matalaa ja suoraan heittoa.

Tähän suosittelen joko suoraa midariheittoa tai lievää s-mallista heittoa jos midarilla pituus ei meinaa riittää. Putterillakin tämän voi kiskaista jos se lentää tuon vaadittavan matkan.

Väylä 3

Väylä 3 on lyhyt ja suora väylä.

Ainoa haaste tällä väylällä on alussa olevat puut minkä välistä kun osuu niin kovin pahasti pieleen ei oikeastaan voi mennä.

Tässä oikeastaan ei tarvita muuta kuin putteri käteen ja pieni lähestymisheitto niin ollaan aika todennäköisesti puttietäisyydellä.

Väylä 4

Väylä 4 on myös lyhyt ja lähes suora väylä.

 

Puut kuitenkin estävät sen suoran heiton joten tässä joutuu miettimään haluaako lähteä korille rystyheitolla eli yrittääkö osua oikealla puolen olevasta raosta vai kämmenheitolla vasemmalla puolen olevasta raosta.

Itse tykkään tämmöisissä kämmenheitosta koska saan sillä osumana tarkemmin puiden välistä ja se toimi tässä hyvin, kiekko päätyi korin viereen.

Suosittelen siis putteri/midariheittoa vakaalla/ylivakaalla kiekolla tai kämmenheittoa. Etäisyys ei ole kovin pitkä joten kyseessä on oikeastaan rento lähestymisheitto.

Väylä 5

Väylä 5 on suora ja tämäkin on melko lyhyt väylä.

Ihan suoraa heittoa en suosittele sillä puolessa välissä väylää olevien puiden oksat pakottavat pitämään heiton matalana joten suorassa heitossa putki minkä läpi pitäisi heittää on aika pieni ja riski osua oksiin on melko suuri.

Tähän suosittelen  ylivakaalla kiekolla S-heittoa joka kaartaa ensin oikealle eli pois noista puista ja puiden jälkeen palaa takaisin vasemmalla. Tämä toimi strategia toimi minulla hyvin ja sain kiekon korin läheisyyteen melko kevyellä heitolla. Kiekkona käytin Discmanian FD-kiekkoa joka on hidas draiveri ja koska se on C-linjan muovia, on se melko ylivakaa varsinkin hiljaisemmissa heitoissa ja toimi tässä tilanteessa kuin nakutettu.

Väylä ei ole kovin pitkä joten tottakai ylivakaa putteri/midari käy myös.

 

Väylä 6

Väylä 6 on suora ja lyhyt väylä, eli sama linjaus jatkuu. Välillä olisi ollut kiva että väylissä olisi ollut hieman vaihtelua, mutta se miten väylät on alueelle sijoitettu pakottaa laittamaan lyhyitä väyliä radan alussa peräkkäin.

Tässä ei nyt ole puita häiritsemässä eli kyseessä on avoin väylä missä vaihtoehtoja on paljon.

Yleensä avoimilla väylillä varmin heitto on hyzer-heitto ja koska etäisyyttä ei ole kovin paljon, on sopivasti ylivakaa putteri hyvä vaihtoehto.

Kokeilin heittää tätä myös midarilla(Innova KC Roc), mutta se lipsahti aika helposti liian pitkäksi joten ainakin minulla se putteri toimi paremmin. Putterina käytän draiveissa Discmanian P2-putteria mikä on ylivakaa ja toimii hyvin tämän tyyppisissä heitoissa.

Väylä 7

Väylä 7 on suora hieman kummun yli heitettävä melko lyhyt väylä. Korin lähellä oikealla puolen on puita joten koria kannattaa lähteä lähestymaan joko ihan suoraan tai vasemmalta mikä tarkoittaa kämmenheittoa tai anhyzer-heittoa. Itse pyrin valitsemaan aina sen avoimimman reitin mikä on tässä tapauksessa se vasen reitti ja kämmenheitto.

Pituutta ei taaskaan ole kovin paljoa joten putteria/midaria voi harkita jos lähtee sitä suoraa heittoa tai anhyzeria kokeilemaan.

Itse tykkään heittää kämmenheitot draiverilla ja käytinkin tässä Innovan Champion Katanaa mikä toimii minulla todella hyvin varsinkin pitkissä kämmenheitoissa.

Väylä 8

Väylä 8 on oikealle kääntävä väylä jota piristää pieni lampi jonka yli heittämisen estää mando joka pitää kiertää vasemmalta.

Tässä on oikeastaan kaksi vaihtoehtoa:

  1. Lähteä yrittämään birdietä isolla riskillä. Koska tässä oikealle kääntämistä pitäisi saada aikaa oikein kunnolla, taitaa todella korkea anhyzer heitto olla ainoa millä on edes pieni mahdollisuus päästä korille. Samalla on myös riski että heitto lipsahtaa lampeen.
  2. Ottaa varman päälle par. Tällöin kannattaa heittää kämmenheitto ylivakaalla kiekolla ja kiertää lampea sen verran kuin onnistuu ja lähestyä loppumatka putterilla. Tuloksena tällä taktiikalla tulee lähes varma par.

Itse lähdin suosiolla heittämään par-tulosta joka tulikin helposti.

Väylä 9

Väylä 9 on oikealle kääntävä keskipitkä väylä.

Haastavinta on osua mandojen välistä(jos sitä lähtee yrittämään) ja saada kiekko kääntymään tarpeeksi oikealle mandojen jälkeen.

Turvallisempi vaihtoehto on heittää kiekko mandojen lähelle siten että jatkoheitossa korille on mahdollisimman avoin väylä. Mandojen jälkeen puita on korin edessä aika lailla, joten tämä turvallisempiki vaihtoehto ei ole missään nimessä varma par.

Väylä 10

Väylä 10 on lähes suora keskipitkä väylä.

Tässä ei ole juurikaan puita esteenä joten vaihtoehtoja heittää on joko suora heitto midarilla tai kämmenheitto. Oikealla on sen verran puita että hyzerillä ei tässä pääse yrittämään.

Korin luona maa viettää vasemmalle mistä seuraa se että rystyheitto liukuu helposti alamäkeen ja päätyy kauaksi korista vaikka heittäisit muuten hyvän avausheiton. Kämmenheitto sen sijaan pysähtyy osuessaan ylämäkeen paljon helpommin ja sillä sainkin huomattavasti helpommin kiekon jäämään korin läheisyyteen.

Väylä 11

Väylä 11 on vasemmalle kääntävä keskipitkä väylä.

Haastavinta on heittää kiekko korin lähellä olevien puiden ohi ja saada kiekko kääntymään tarpeeksi vasemmalle.

Suosittelen tähän ylivakaalla kiekolla heitettyä korkeaa hyzer-heittoa joka ylittää puut. Liian matala heitto lentää helposti joko puihin tai liian pitkälle eikä käänny tarpeeksi joten riittävän korkea heitto on tässä tarpeellinen.

Väylä 12

Väylä 12 on periaatteessa suora keskipitkä väylä.

Tässä ei ole puita esteenä joten heittovaihtoehtoja on paljon.

Suosittelen tämäntyyppisissä heittämään hyzer-heiton kiekolla joka kantaa tarvittavan matkan mukavasti. Itse heitin tämän Discmanian C-muovisella FD kiekolla joka on hidas ja kohtuu ylivakaa draiveri.

Väylä 13

Väylä 13 on myös suora keskipitkä väylä.

Tässä ei ole puita esteenä kuin aivan korin edessä oleva puu, joten heittovaihtoehtoja on paljon.

Tässä suositus on hyzer-heitto kiekolla joka kantaa tarvittavan matkan mukavasti. Heitin tämänkin Discmanian C-muovisella FD kiekolla joka päätyi melko lähelle koria, tosin hieman skippasi sivulle joten putattavaakin jäi.

Väylä 14

Väylä 14 on lyhyt ja suora väylä.

Tässä ei ole puita esteenä , oikeastaan ainoa vaara on korin takana oleva oja jos heittää liian pitkän aloitusheiton.

Tässä suositus on hyzer-heitto tai suora heitto putterilla/midarilla. Heitin tämän lievällä hyzer-heitolla ja käytin Discmanian P2-putteria, mikä toimii todella hyvin draiveissa ylivakautensa vuoksi.

Väylä 15

Väylä 15 on myös lyhyt ja suora väylä.

Tässä ei ole puita esteenä, eikä edes ojaa joten nyt ei tarvitse pelätä mitään! 🙂

Tähän sama strategia kuin edellisellä, eli hyzer-heitto tai suora heitto putterilla/midarilla. Heitin tämänkin lievällä hyzer-heitolla ja käytin Discmanian P2-putteria mikä tuotti birdien.

Väylä 16

Väylä 16 on jo pidempi suora väylä.

Tässä ei ole puita esteenä kuin hiukan korin läheisyydessä oikealla joten melkein kaikki käy. Matkaa on nyt 108 metriä joten tässä pitää jo vähän miettiä että millä sen kiekon saa tuonne asti.

Tähän valitsin rystyheiton ja suoran pommin jossa tähtäys hiukan korista oikealle jotta loppufeidi tuo kiekon korille päin. Kiekkona käytin GStar-muovista Innovan Boss -draiveria joka minulla on niitä pisimpiä kiekkoja. Tuo Boss on alivakaampi kuin Champion muoviset mallit, mutta ei ole silti kovin tuuliherkkä joten sillä voi huoletta heittää kohtuulliseen vastatuuleenkin. Minun heittovoimalla tuo Boss kääntää vielä hiukan yli ja tekee automaattisesti suoralla heitolla pienin S-lentoradan joten se soveltuu hyvin pitkiin heittoihin.

Heitto kantoi hienosti korille mutta skippasi aika iloisesti korin vierestä vasemmalle kuten nopean draiverin olettaakin tekevän varsinkin kun alustana korin lähellä on aika kova maa joka on vielä vasemmalle kalteva. Kiekko kimposi vasemmalla olevaan harvaan puustoon josta sitten putti ei kantanut koriin joten par tuli tästä. Eli parempi vaihtoehto tähän olisi kämmenheitto jolloin vältyttäisiin tuolta skipiltä.

Väylä 17

Väylä 17 on melko lyhyt ja periaatteessa suora väylä.

Ihan suoran linjan esteenä on puolessa välissä väylää puita oikealla puolen joten tässä joutuu hieman kiertämään vasemmalta jos ei hirmuista hyzeriä halua lähteä kokeilemaan puiden yli.

Turvallisempi vaihtoehto tässä on heittää suosiolla kämmenheitto jolloin väylä on aika helppo, kämmen lähestymisheitolla suoritettava väylä. Toinen vaihtoehto on kevyt anhyzer jos se on mieluisampi heittotyyli.

Itse heitin tämän Innovan Champion Katanalla joka on toiminut minulla hyvin pidemmissä kämmenheitoissa. Champion Katana on yllättänyt vakaudellaan vaikka kiekossa on Turn-numerona -2 ja tästä numerosta olen eri mieltä ainakin tässä yksilössä mikä minulle on päätynyt.

Väylä 18

Väylä 18 on aika harvinainen näky radoilla, eli 35 metriä pitkä par 2 väylä.

Tässäkin on mahdollista mokata heittämällä päin puita mitkä muodostavat portin korille. Rako ei ole kovin pieni joten siitä pitäisi osua kohtuu helposti, mutta kuten me kaikki tiedämme, välillä kiekko imee itsensä puita kohti.

Tässä käytin putteria ja suoraa heittoa sillä juuri muuta ei tähän tarvita. Tämä on sen verran lyhyt että jos tätä ei 2 heitolla saa koriin niin ainakin minua harmittaisi vietävästi!

Yhteenveto

Siltamäen rata on varsinkin aurinkoisella säällä todella mukava kesäinen ja helpohko puistorata. Ympäristö on vehreä ja kaikkialla ympärillä on vihreää nurmea ja kumpuilevia loivia mäkiä. Rata on helppo ja aloittelijaystävällinen. Tänne kannattaa tuoda ensikertalainen tutustumaan lajiin.

Kokeneempi heittäjä kaipaisi välillä hieman lisää haastetta ja lisää vaihtelua väyliin.

  • Kaunis puistorata jossa on ilo kiertää.
  • Erittäin aloittelijaystävällinen
  • Lyhyet siirtymätaipaleet
  • Ei anna haastetta kovin paljoa kokeneemmille pelaajille.